DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
DME Installatie Groep
Personeel

Personeel

Jan Dogterom | Werkvoorbereider DME Installatiegroep BV

“Zelfs na 12 jaar DME word ik nog steeds uitgedaagd om mij te verbeteren”

Ik werk al sinds 1999 bij DME en ben gelijk na mijn opleiding bij DME terecht gekomen. Ik ben begonnen als monteur en na een uitstapje naar projectmanagement ben ik nu werkvoorbereider. Waarom ik er nog zit? Vanwege de doorgroeimogelijkheden, het goede salaris, verantwoordelijkheid krijgen en dragen en een vast team van gezellige mensen om mij heen.

In mijn huidige werk zorg ik ervoor dat monteurs iedere dag weer zijn voorbereid op hun werkzaamheden in het betreffende project. Hebben zij de juiste tekeningen en materialen? Dit gaat mij steeds makkelijker af. Ik ken de monteurs, hun sterke en zwakke punten en zit steeds beter in de projecten.

Het leuke aan mijn functie is dat ik veel verschillende dingen moet combineren: tekenwerk, uitzoekwerk, monteurs instrueren en projectbesprekingen voorbereiden voor de projectleider. Ik ben erg trots als een projectleider eigenlijk weinig hoeft te doen, omdat ik alles goed en duidelijk heb voorbereid. Jammer is soms dat je weinig feedback terugkrijgt. Geen nieuws is goed nieuws. Fouten hoor je meestal wel en dat is goed om van te leren. Mijn tekeningen worden steeds beter. Dit komt vooral door de routine wat waar moet komen.

De no-nonsense cultuur van DME spreekt mij aan. Gewoon zeggen wat je te melden hebt en dingen bij de naam noemen. Successen met elkaar delen, maar ook leren van elkaars fouten en processen steeds verder verbeteren.
Sjoerd de Wit | Buitendienst monteur MENS Installatietechniek BV

“DME heeft mijn verwachtingen overtroffen.”

Ik ben afkomstig van MENS, een klein bedrijf met vijf mensen. Twee jaar geleden zijn wij overgenomen door DME. Ik was daar in eerste instantie helemaal niet blij mee, omdat ik juist bewust voor een klein bedrijf gekozen had, na bij een bedrijf met zo’n 100 medewerkers te hebben gezeten.

Ik ben blij dat ik DME een kans heb gegeven, want nu heb ik het gigantisch naar mijn zin. Bij DME werken veel jonge mensen en als ik op kantoor ben, is het altijd gezellig. Ook Richard en René zijn nog jong en makkelijk benaderbaar.

In de werkmaatschappij MENS Installatietechniek zitten kleinere projecten en veel villabouw. Het werk voor de villabouw vind ik het leukst. Door de kleinschaligheid heb je contact met de eindgebruiker en ben ik met veel verschillende vormen van elektra bezig. Die afwisseling maakt dat ik het elke dag weer naar mijn zin heb.

Ik heb een grote vrijheid in mijn werk als leidinggevend monteur. Ik geef zelf aan welke werkzaamheden de komende week in de planning staan en als er ruimte is, help ik bij andere projecten. Bovendien word ik bij mijn projecten vaak geholpen door stagiairs of jonge monteurs, die ik gedeeltelijk opleid en inwerk. Ik haal hier veel voldoening uit.
Debbie van de Weerd | Administratief / Secretarieel medewerker DME Installatiegroep

“Om onze klanten goed en snel te helpen, is snel schakelen heel belangrijk.”

Ik vind klantvriendelijkheid erg belangrijk. In mijn functie ga ik tot het uiterste om klanten te helpen. Als eerste aanspreekpunt binnen DME doe ik mijn best om iedereen die belt zo snel mogelijk van dienst te zijn. Soms zijn dit aannemers die snel iemand nodig hebben en moet ik schakelen met mijn collega’s die de projectplanningen doen. Soms zijn het bedrijven of personen die een storing melden en is het een sport voor mij om zo snel mogelijk iemand ter plekke te hebben en het probleem op te lossen.

Om de klanten snel te helpen is het noodzakelijk dat ik snel kan schakelen met mijn collega’s. Dit gaat meestal heel goed, maar op sommige momenten is het razend druk en is het lastig om de juiste mensen bij elkaar te krijgen. Dan is de uitdaging extra groot om te zorgen dat iemand snel wordt teruggebeld of wordt geholpen.

Het is leuk als je merkt dat je klantvriendelijkheid en bereidheid te helpen gewaardeerd worden. Ik krijg met regelmaat bedankjes en ik heb nog steeds een bedankkaart op mijn bureau staan van iemand die heel blij was zo snel hulp bij een storing te hebben gehad.

Bij DME is het wel een beetje een mannenwereld. Ik heb vooral mannelijke collega’s en dat bevalt mij heel goed. Mannen kibbelen vaak minder en zijn directer dan vrouwen. Ik houd daar wel van en kan goed omgaan met die directheid. Het is wel leuk dat ik ook een vrouwelijke collega heb om sommige vrouwenonderwerpen mee te bespreken.
Mathew de Vries | Buitendienst monteur DME Installatietechniek

“Mijn werk is super afwisselend.”

Ik ben sinds 2007 in dienst bij DME. DME is een familiebedrijf met veel jonge medewerkers. Iedereen gaat heel goed en laagdrempelig met elkaar om. De directie is gewoon “Richard” en “René” en geen “u”. Die sfeer vind ik erg belangrijk.

Mijn werk is erg afwisselend. Soms zit ik een paar maanden op een klus en soms heb ik heel veel kleine projecten. Hierdoor heb ik ook steeds met andere klanten en aannemers te maken en ontmoet ik veel mensen. Als ik eind van de middag tijd overheb, kan ik mooi een collega helpen of een gemelde storing oplossen.

Bij toerbeurt draaien wij storingsdienst. Dit zorgt voor afwisseling en direct contact met de klant. Al heb je zeker met storingen geen invloed op de tijd wanneer deze gemeld worden. Eigenlijk ben ik heel weinig op kantoor, maar natuurlijk bel ik regelmatig. En als ik op vrijdag langskom, is het altijd gezellig.